Tempatan

Tiada Perkembangan Baru Kes Serangan Simbah Asid Faisal Halim – PDRM

Mohd Shuhaily menegaskan bahawa walaupun tidak ada perkembangan terkini, pihaknya tetap komited dan terus menjalankan siasatan terhadap kes tersebut.

PDRM tidak ada perkembangan terkini berkenaan kes serangan simbah asid yang melibatkan pemain kebangsaan dan Selangor FC, Muhammad Faisal Halim atau Faisal Halim. Datuk Seri Mohd Shuhaily Mohd Zain, Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman menyatakan bahawa walaupun tiada perkembangan terbaru, pihaknya tetap berusaha tanpa henti untuk menjalankan siasatan terhadap kes tersebut.

“Belum ada perkembangan (terbaru). Ingin saya tekankan, tiada kemas kini tapi bukan bermakna kita menghentikan siasatan.

“Dengan komitmen yang ditunjukkan pegawai-pegawai saya dalam kes lain juga, kita tidak pernah berhenti (siasat). Cuma perkembangan itu mungkin tidak sepertimana yang orang ramai harapkan kerana buat masa ini kita bergantung kepada risikan,” katanya pada sidang media bersama PDRM dan Singapore Police Force (SPF) di Bangunan Sultan Iskandar (BSI) di sini hari ini.

Pada 5 Mei yang lalu, Faisal Halim, berusia 26 tahun diserang dengan simbahan asid di sebuah pusat beli-belah di Kota Damansara, Kuala Lumpur. Serangan ini menyebabkan beliau mengalami kelecuran tahap empat pada beberapa bahagian badannya.