Tempatan

PROGRAM RAMAH MESRA YB TIMBALAN MENTERI DALAM NEGERI BERSAMA DENGAN ANGGOTA JABATAN SUKARELAWAN MALAYSIA (RELA) DAERAH CAMERON HIGHLANDS, PAHANG

Program ramah mesra YB Datuk Seri Dr. Shamsul Anuar bin Nasarah, Timbalan Menteri Dalam Negeri, bersama anggota RELA daerah Cameron Highlands di Cameron Highlands pada 18 April 2024 adalah satu inisiatif yang baik dalam menghargai serta memberi sokongan kepada anggota RELA yang berkhidmat di kawasan tersebut.

Tujuan program ini adalah untuk mendekati anggota RELA, memberikan sokongan, motivasi, dan galakan kepada mereka agar terus berbakti secara komited dan berdedikasi kepada masyarakat setempat. Penyerahan bantuan peralatan kesihatan berupa kerusi roda kepada anggota RELA yang mempunyai masalah kesihatan menunjukkan kepedulian pihak berkuasa terhadap kebajikan anggota RELA.

Kehadiran YBhg. Datuk KPjR Yahya bin Sulaiman, Ketua Pengarah RELA, PKPjR Tn. Amirul Imran bin Nordin, Pengarah RELA Negeri Pahang, dan PPjR Pn. Siti Fatimah binti Aziz, Pegawai RELA Daerah Cameron Highlands, menunjukkan sokongan dan penghargaan terhadap anggota RELA di peringkat daerah.

Majlis juga diserikan dengan kehadiran YBrs. Tn. Muhabir bin Ibrahim, Setiausaha Bahagian Kepenjaraan, Antidadah dan RELA, KDN serta YBhg. Tn. Hj. Syed Ahmad Khirulanwar Alyahya bin Syed Abdul Rahman, Pegawai Daerah Cameron Highlands, yang menunjukkan kesungguhan pihak kerajaan dalam memperkasakan dan memperkukuhkan RELA sebagai pasukan sukarelawan yang berkesan dalam menjaga keselamatan dan ketenteraman awam.

Program seperti ini adalah penting dalam membangunkan semangat kesukarelawan di kalangan anggota RELA serta membina hubungan yang baik antara pihak berkuasa dan masyarakat tempatan. Semoga usaha ini akan memberi manfaat kepada semua pihak yang terlibat dan terus memperkasakan peranan RELA dalam memastikan keamanan dan keselamatan negara.

#MalaysiaMadani

#KementerianDalamNegeri

#KeselamatanTangggungjawabBersama

Sumber: Facebook Kementerian Dalam Negeri