GlobalTempatan

“Memperkukuh Hubungan Diplomatik: Pertemuan Dua Hala Malaysia-Thailand di antara Menteri Dalam Negeri Malaysia dan rakan sejawat”

Pertemuan mesyuarat dua hala antara Malaysia dan Thailand yang diadakan bersama H.E. Anutin Charnvirakul, Timbalan Perdana Menteri merangkap Menteri Dalam Negeri Thailand, dan H.E. Varawut Silpa-Archa, Menteri Pembangunan Sosial dan Keselamatan Manusia Thailand, merupakan langkah yang penting dalam meningkatkan hubungan dua hala antara kedua negara.

Pertemuan ini adalah peluang yang baik untuk membincangkan pelbagai isu yang berkaitan dengan keselamatan, pembangunan sosial, dan kerjasama antara Malaysia dan Thailand. Keharmonian dan kebaikan yang dibawa dalam pertemuan ini menjanjikan pelbagai inisiatif baru yang akan memberi manfaat kepada kedua-dua negara.

Dengan adanya semangat kerjasama dan harmoni antara pihak Malaysia dan Thailand, diharapkan akan tercipta peluang baru untuk meningkatkan keamanan dan kesejahteraan di rantau ini. Ini sejajar dengan aspirasi untuk menjadikan Malaysia madani yang terus memperkukuhkan hubungan baik dengan jiran serantau. Teruskan usaha yang baik, dan semoga inisiatif baru yang dilakukan akan membawa kebaikan kepada kedua-dua negara.

#MalaysiaMADANI

Sumber: Facebook Kementerian Dalam Negeri