Tempatan

TOWNHALL DISCUSSION SEMINAR ON CYBERCRIME AND SUBSTANCE ABUSE CONSCIOUSNESS & KUNJUNGAN HORMAT DELEGASI LUAR NEGARA TERHADAP MENTERI DALAM NEGERI

YB Datuk Seri Saifuddin Nasution bin Ismail, Menteri Dalam Negeri telah menyempurnakan Townhall Discussion bersempena dengan Pameran Defence Services Asia (DSA) 2024 dan National Security (NATSEC) Asia 2024 yang diadakan di Malaysia International Trade and Exhibition Centre (MITEC), Kuala Lumpur.

Sesi Townhall ini ialah platform untuk membincangkan isu, idea dan cabaran tentang jenayah siber serta kesedaran penyalahgunaan bahan terlarang.

Turut hadir, YBhg. Datuk Haji Ruji bin Haji Ubi, Ketua Setiausaha Kementerian Dalam Negeri (KDN), YBhg. IG Tan Sri Razarudin Husain, Ketua Polis Negara, YBhg. Datuk Hj. Abdul Halim bin Hj. Abdul Rahman, Timbalan Ketua Setiausaha (Keselamatan) KDN, pegawai-pegawai kanan KDN, PDRM dan delegasi asing.

Di samping itu, YB Datuk Seri Saifuddin Nasution bin Ismail, Menteri Dalam Negeri juga telah mengadakan pertemuan bersama YB Dato Seri Setia Awang Haji Ahmaddin bin Haji Abdul Rahman, Menteri Hal Ehwal Dalam Negeri Brunei Darussalam; TYT Kazembe Kazembe, Menteri Dalam Negeri dan Warisan Kebudayaan Zimbabwe; TYT Jeneral Saeed AlQahtani, Timbalan Menteri Dalam Negeri Arab Saudi; dan TYT Rashed Mohammed Rashed Alsaleh, Duta Besar Kuwait ke Malaysia di sela-sela DSA & NATSEC 2024.